От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

 

2022 10 TransGender

 

Съдът се разигра тази седмица. Видя се как Тошко Йорданов затърси истерично извънсъдебно споразумение с Асен Василев за „онези“ клевети. Иначе го очаква присъда! После Джамбазки поредно беше предупреден за „либерасти“, „соросоиди“ и прочее словесни извержения. Накрая съдът взе, че се произнесе положително за правата на еднополовите двойки! Е, наистина това стана в Страсбург, но респектът към магистратите така да се каже, живна. Важното е, че има сериозно основание вече да намалеят воплите за ППП. А какво е ППП ли? Не, не е партията на Кирил и Асен! В деня за размисъл не е редно да се настройват хората срещу партиите и лидери.

Съдът влиза, всички да станат! Аз, както и Христо Ивановите хора, не се сещам в светската държава да има друго, което да е по-високо от главите ни освен закона. Работата е там, че на Балканите не си живеем окей с правните кодекси. За България стана ясно – толкова дълго висят жалбите на хомосексуалните, че чак пуснаха брада. Съседът Вучич пък имаше този месец гигантски главоболия с Европрайда. Шпигел му посвети цяла страница, защото Сърбия се оказа на неправилна позиция в битката Изток-Запад. Кадри с полицаи, хоругви на протестиращите срещу гей хората в Белград, заляха всяко кътче на публичното пространство. Да ти се отще да си премиер! Противниците на прайда носеха плакат на руския президент Владимир Путин по улиците, точно когато 145 членове на Европейския парламент подписаха отворено писмо как парадът трябвало да бъде разрешен за провеждане. Клетият Вучич. На всичко отгоре, взе че изтърси: „Прайдът ще се проведе в друго, по-щастливо време“. Ще има да чака.

Та, какво е ППП! За децата от гимназиите, за които има открит горещ телефон и онлайн чат по въпросите им за идентичността, абревиатурата е добре известна. Защото на кого му пука за тормоза, на който са подлагани момичета и момчета, търсещи още себе си? На никой, в широкия смисъл. МОН и Агенцията за закрила на детето се преструват на умрели лисици. Един вид, това което се случва в училище на „различните“ е от порядъка на изключението. Масовото дете е хетеросексуално, отговаря на нормата, съвпада с образователните герои, жени се щастливо и ражда потомци на великите си дядовци. Ако се опитва да бъде друго, жална му майка. Стигмата ще го завре в кьошетата на училищния живот. Докато порасне, вече е счупено.

ППП означава Правно Признаване на Пола. Има общо с отказите да се допуснат жалбите за бой и тормоз на полова основа поради необразоваността на съдии и прокурори. Когато магистратите са неми и глухи и не мислят правозащитно, младите мъже, които искат да сключат брак и осиновят дете например, се сблъскват челно с тях. Е, ще отидат в Страсбург, където ще получат справедливост. А България ще си плати като поп за неадекватните си съдии. Добрата новина е, че поне сме в Европейския съюз и европейски съдии ще вземат в свои ръце защита на правата ни за личен живот и свободата ни да се целуваме по улиците с когото обичаме! Не сме като Сърбия на Вучич.

Хайде да гласуваме ППП да се настани в живота ни уютно и завинаги!


Small Ad GF 1

 

Юлиана Методиева е журналистка, изследователка на малцинствата. Съ-основателка на БХК (1992). Била е главна редакторка на в. „1000 дни“ (1991-1993), на сп. „Обектив“ (1994-2013), а от 2014 досега издава сайта за човешки права Маргиналия. Авторка е на книга посветена на нетрадиционните вероизповедания „Не стреляйте по Дейвид Кореш“ (1993), както и на книгата за масовите уволнения в БНР „Между микрофона и властта“ (2001), сценаристка е на документалния филм „Те, другите“ (1998).

Pin It

Прочетете още...

Даёшь социализм!

Юлиана Методиева 22 Сеп, 2022 Hits: 1573
Що за политически кич е имената на…