Skip to main content

Бюлетин

„Либерален преглед“
в неделя

Дискусии - Бизнес

13 Окт, 2023

Визията на криптоимператора: по къси панталони, но със…

Кратката история на крипто-мениджъра Сам Банкман-Фрийд, който се прослави с изграждането на бизнес за 40 млрд. долара в хода на по-малко от три години, след което фалира и в момента е на съд по обвинения във финансово измамничество в особено големи размери. Автор(и): Дейвид Яффе-Белани
Дейвид Яффе-Белани 1949
28 Май, 2023

От Съмърдейл до Скарбимеж

Когато поляците настигнат британците, равновесието ще се изразява в една европейска икономика, която като цяло е много по-голяма, но в която британците от работническата класа ще са изостанали, а поляците от работническата класа никога няма да се радват на сигурността и просперитета на своите…
Джеймс Мийк 2221 1
10 Дек, 2015

Защо е прекалено рано да се критикува благотворителната…

Публичното изявление на Марк Зукърбърг от миналата седмица, че той и жена му, Присила Чан, ще отдадат 99 процента от богатството си за Инициативата Чан-Зукърбърг, предизвика огромен интерес, състоящ се от равни дози хвалебствия и порицания. Хвалебствия, поради намерението на двойката да използват…
Джош Баро 529202 4.00 1
09 Дек, 2010

Колективното учене за по-добри решения

Толкова много сме свикнали с мисълта, че със завършването на училище „спираме да учим и започваме да работим“, че говорим като за различни етапи от живота ни. Автор: Ари Де Гаус
Ари де Гаус 15753
05 Сeп, 2009

Перковците

Банки, битки и психология на прекалената самоувереност. (Остарявайки и придобивайки все повече опит, ние започваме да надценяваме точността на собствените си преценки.) Автор: Малкълм Гладуел
Малкълм Гладуел 19208 5.00 1
20 Дек, 2008

Ползата от злополучието

Идеята, че аутсайдерите могат да печелят от непринадлежността си към основната група изглежда противоположна на нашето разбиране за начина, по който функционират малцинствата. Но същевременно е очевидно, че съществуват моменти и места, при които малцинствата могат да извлекат полза от…
Малкълм Гладуел 27346 5.00 8
13 Дек, 2008

Живеехме в епоха на лекомислие

Настоящата финансова криза кара света да затаи дъх. Немският философ Петер Слотердийк – автор на една от философско-литературните теории за глобализацията – разговаря тук за гигантски псевдо-състояния, икономика на паниката и новата сила на държавата. Автор: Петер Слотердийк
Петер Слотердийк 13274 3
18 Фев, 2008

Може ли бизнесът да спаси света?

Едно провокиращо ново изследване внушава, че просветените философии на мениджмънта могат да се разпространят извън офисите – и по този начин да допринесат за промяната на света. Автор: Метю Батлс
Метю Батлс 21775

Коментари

Злати, много добър текст, подписвам се (почти...
Zdravko Popov писа в Аз, умореният Бог
Искрен и талантлив текст Златко. Благодаря за...
Юрий Проданов писа в Аз, умореният Бог
Четях и накрая си казах: "Това е нещото, коет...
Мартин Заимов писа в Аз, умореният Бог
Продължавам да съм ти много, много признателе...
Даниела Иванова писа в Пренцлауер Берг
Много интересен текст, г-н Енев,а и Вашият ко...
Ако човек чете „Жегата като въплъщение на бъл...
Може и така да излезе — но понякога именно „н...
Мисля, че твърде много се преекспонират нещат...
Back to the Top