Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Архив по месеци

Юни 2024

Добре дошли в страницата ни с архиви. На тази страница ще намерите общо 7 от нашите статии, разделени по месеци и години.
Дискусии - Политика
Айзък Чотинер
530

Езра Клайн обяснява защо демократите се страхуват да заменят Байдън

Трудността, която Байдън създаде, се състои в това, че в една партия, която на някакво ниво иска да се аргументира, че е партията на нормалните, компетентни хора, които ще назначават на постове нормал... прочетете повече..

Дискусии - България
Юлиана Методиева
533

Мрак преди разсъмване? Или преди още повече мрак?

Мрак преди разсъмване? Или преди още повече мрак? Автор(и): Юлиана Методиева     Американците имат сериозна причина да не се харесват твърде много в огледалото. Не само заради зашеме... прочетете повече..

Изкуство - Кино и фотография
Super User
504

„Вече го виждам. Ще го виждам завинаги“: Доналд Съдърланд в спомените на колеги и приятели

Доналд беше великан. Когато срещнеш повечето актьори, те са изненадващо малки. Но Доналд беше огромен. Спомням си, че когато го срещнах за първи път, се чувствах невероятно уплашена от ръста и репутац... прочетете повече..

Дискусии
Ясен Бочаров
465

Авторско право върху живота на другите

Не можем да си избираме роднините. Каквито ни се паднат от небесната лотария – такива. Предполагам, че с цел запазване на семейството като конструкция, пряко или косвено способстваща продължаването и ... прочетете повече..

Дискусии - Европа
Самуел Абрахам
389

Извънредната ситуация в Словакия

Опитът за покушение срещу словашкия министър-председател Роберт Фицо на 15 май 2024 г. шокира Словакия и привлече вниманието на целия свят към тази малка централноевропейска държава. Въпреки това есте... прочетете повече..

Дискусии - България
Петър Воденичаров
777

Комунистическият генерал Мирчо Спасов и възшествието на беззаконието

На фона на десетки, ако не стотици томове с психоаналитични изследвания на нацизма, изследвания на комунистическия садизъм и неговите психологически механизми въобще липсват, а изтласкваното наследств... прочетете повече..

Драскулки - Проза
Ясен Бочаров
563

Разлистени кестени и унгарски гулаш

Разлистени кестени и унгарски гулаш Автор(и): Ясен Бочаров     Киев имаше особен аромат в началото на лятото. Влагата и студът на зимата се изпаряваха постепенно и оставаше миризмата... прочетете повече..

Резултати 1 - 7 от 7