Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Едновременно емоционален и озлобен, кралският мемоар е затънал в парадокси: в опит да се откаже от славата той привлича безкрайно внимание.

Автор(и): Александра Джейкъбс

Както заглавието подсказва, тук са представени двадесетте най-четени текстове от „Либерален преглед“ за миналата година. В случай,че сте пропуснали нещо, тук можете да го намерите отново.

Автор(и): Администратор

Дмитро Козацки, украински боец от полка „Азов“ с прозвище „Орест“, споделя снимки на защитници на Мариупол, които се сражават срещу руските нашественици в рамките на завода „Азовстал“ в Мариупол.

След близо десет години на сравнително непроменлив дизайн, „Либерален преглед“ най-после получи нова, по-модерна и, да се надяваме, по-функционална дрешка. И тъй като промените са далеч не само козметични, струва ми се необходимо да ви предложа едно кратко въведение към новите функции на сайта – някои от тях повече, а други по-малко очевидни.

Автор(и): Златко Енев

Заглавието казва всичко: това е 4000-ят текст, който се публикува в „Либерален преглед“ – днес, на 3 юли 2021, малко повече от 14 години след началото на това донкихотско начинание – и десет дни преди рождения ден на майка ми, светла ѝ памет, която на 13 юли би навършила 94 години. Добър повод да се направи някаква равносметка, не ще и дума. Нека тогава се озъбим на вечно-киселото усещане за невидимост и незначителност, и се опитаме, може би заедно, да покажем на себе си и света едно малко по-приветливо, по-спокойно, по-доволно, човешки-щастливо лице. Нека, с други думи, се опитаме за момент да променим собствения поглед към това кои сме и откъде идваме. Амин.

Автор(и): Златко Енев