От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

 

2022 09 Neshka

 

Нешка Робева е комунистически феномен. Милата, взе че се разсърди на Румен Радев за онзидешното му срамно слово. Бил „заличил националното си достойнство, традиции и култура, покорно приемайки промяната на историята ни, слугувайки на чужди интереси“. Да се чуди човек защо не си гледа художествената гимнастика, след като там ѝ е експертизата. Руската имперска война видимо качи дори пенсионерите от БСП на лампиона. Всеки има какво да каже, не е като да са ти отнели правото на свободно изразяване, както беше по времето на любимия им Тодор Живков.

Когато група готини хора изчакахме паметника на съветската армия да угасне и да отпразнуваме мрака в името на светлината поне 6 часа без „страх“ от полковник Елеонора Митрофанова, изведнъж ни обградиха петима полицаи. Задържаха художника Здравко Денев, защото изписа със спрей на гранитната основа на Шпагина „Долу Путин“. Шпионите на руската федерация сигнализирали на българските им слуги, едва ли са очаквали да напишем I love Vova, например! Фактически невярно би било, което е видимо от различните протести в София срещу имперската война в Украйна и руската армия, изнасилвач и убиец на деца. Ако не ни бе спрял сигналът до Първо Райно управление и чевръстото нахлуване на полицията в пространството ни, щяхме да напишем доста по-неприлични неща. Въпреки войнствените реакции на БСП. И да си довършим пеенето на „Одата на радостта“…

Кой изпрати полицайчетата пред МОЧА? Защо, по дяволите, висяхме на студа повече от час, за да ги чакаме да получат второ нареждане „отгоре“? Кое е „горе“? Министърът Иван Демерджиев ли, назначен от Румен Радев? Или шефовете на полицията, уж реформирана от вечно нетрезвия Бойко Рашков, също назначен от Румен Радев? Какво е това разхищение на униформен ресурс, който пуши цигари със задържаните, защото нареждането се бави! Какво е престъплението? Напълно е възможно да насилват някоя жена в близост до Княжеската градина, или гадни дилъри да продават наркотици на деца докато полицаите бездействат заради анти-путинов графит! По полицейската радиовръзка непрекъснато се чуваше информация и сигнали за нарушения на обществения ред, но никой от тях не реагира. Не, трябваше да охраняват Здравко, че току виж пак написал „Долу Путин“. На останалите им взимаха личните данни за превенция, ей така, по стар комунистически навик!

Казусът със служебните министри на Румен Радев, избран с гласовете на повече от половината население за втори мандат, става все по-опасен за европейската ни репутация. Видимата част от този казус е как президентът управлява „служебно“. Например, свиква без парламентарно представените лидери на консултативен съвет за последиците от ескалацията на войната и обявената частично мобилизация от Путин. После използва правото си на обръщение по телевизията. В словото си демонстрира особен връх на политическата демагогия. Радев ловко спомена войната в Украйна, но не му идва на езика да произнесе името Путин. Да не е луд! А невидимата част на казуса с управлението на президента Румен Радев и неговите служебни правителства се изразява във факта, че нагаждачеството взима все по-вече жертви. Вижте само медиите! Руменрадевщината пълзи ли пълзи.

Докато Нешка описваше наранените си чувства от президента на Решетников, Корнелия Нинова, ИТН, ПП и опасно много части от ДБ, България попадна вчера в срамната компания на Гърция, Унгария и Кипър. С политическото лидерство на някогашния пилот, вече втори мандат президент, България се оказа една от малкото страни в ЕС, които не подкрепиха вчера иска на Украйна срещу Русия в съда за правата на човека в Страсбург. Не поиска съд за Русия, която убива жени, старци и изнасилва малки деца и така се превърна в демократично посмешище на международна сцена. Преданите на Владимир Путин у нас, тези които пеят маршове пред паметника на окупатора и звънят самодоволно по телефоните на БНР, за да славят матушка Рус, придобиха нови основания да обърнат гръб на страдаща Украйна. А останалите стоим безпомощни, като онемелите и безсилни ученици от класа, само защото мнозинството си е избрало за лидер негодника на групата.


Small Ad GF 1

Юлиана Методиева е журналистка, изследователка на малцинствата. Съ-основателка на БХК (1992). Била е главна редакторка на в. „1000 дни“ (1991-1993), на сп. „Обектив“ (1994-2013), а от 2014 досега издава сайта за човешки права Маргиналия. Авторка е на книга посветена на нетрадиционните вероизповедания „Не стреляйте по Дейвид Кореш“ (1993), както и на книгата за масовите уволнения в БНР „Между микрофона и властта“ (2001), сценаристка е на документалния филм „Те, другите“ (1998).

Pin It

Прочетете още...