Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Архив по месеци

Август 2018

Добре дошли в страницата ни с архиви. На тази страница ще намерите общо 6 от нашите статии, разделени по месеци и години.
Драскулки - Проза
Евдокия Борисова
11007

Малка доматена сага

Не знам за турското, византийското и съветското, но доматеното владичество е безспорен факт по нашите земи. Животът на българина минава под знака на това индианско растение, бих казала, целогодишно. И... прочетете повече..

Дискусии - Европа
Ела Джордж
5910

Чистки и параноя (Ела Джордж за „новата“ Турция на Ердоган) – част 3

Ердоган се превръща във все по-самотна фигура; блясъкът отдавна е изчезнал от международната му репутация. У дома той президентства в държава, която в много отношения е отражение на собствената му пар... прочетете повече..

Драскулки - Проза
Мюмюн Тахир
5531

Да отвориш вратата

Сенките на струпаните по склона дъбове са пронизани от полегати слънчеви потоци. Земята долу е цялата на петна; виждам как в прашните конуси на светлината се въртят рояци дребни мушици; чувам жуженето... прочетете повече..

Дискусии - България
Аспарух Панов
5703

Дефицитите в българската партийно-политическа култура не са от вчера или днес

Най-сетне една добра новина! Народното събрание запразни и излезе в лятна ваканция. Очаква ни цял месец без парламентарни скандали, истерии и дивотии! В петък, 27 юли, се проведе последното пленарно з... прочетете повече..

Дискусии - България
Златко Енев
16906

Предговор към „Васил Левски и неговите сподвижници пред турския съд“

Книгата, която в момента държите в ръцете си (а всъщност четете на някакъв екран) е уникална поне в няколко отношения. За хора, толкова обръгнали на суперлативи от вида „уникално“, каквито са българск... прочетете повече..

Научни изследвания
Administrator
12046

Васил Левски и неговите сподвижници пред турския съд

Сборник с документални протоколи от разпитите на Васил Левски и неговите сподвижници пред турския съд (възпроизвежда се оригиналното издание от 1952 г.) Страници: Налични фор... прочетете повече..

Резултати 1 - 6 от 6