От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2015 2 cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

847

PDF, EPUB, MOBI

02-01-2016

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от май до август 2015 г.

По-важни текстове в този том: „Проблемът за достоверността на някои домашни извори трайно залегнали в българската историография“ от Антонина желязкова  (стр. 267), „Холокост – пренебрегнатата реалност“ от Тимъти Снайдър (стр. 307), „Наследството на „юдео-болшевизма“ от Марси Шор (стр. 449), „Двама български англицисти за книгата „Калуня-каля“ от проф. Александър Шурбанов и проф. Владимир Трендафилов (стр. 583), „Защо съпругът ми и аз започнахме да търсим друга жена“ от Даниела Петрова (стр. 606), „Провалът. Начин на употреба“ от Захари Карабашлиев (стр. 638), „Нито ти, нито аз. И двете“ от Мишел Тий (стр. 651), „Защо „да си роден гей“ е опасна идея“ от американския социолог Шеймъс Кан (стр. 669), „От уахабизма към Ислямска държава“ от известната изследователка на световните религии Карен Армстронг (стр. 774), както и важната студия от Емилия Славова, „Какво ѝ трябва на човек? Езикова промяна и равни права“.

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Antonina jeliazkova

Антонина Желязкова е историк, специалист по османска история и по проблемите на Балканите и на малцинствата. В момента е председател на Управителния съвет на Международния център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия. От началото на 90-те години ръководи екипи от социолози, политолози, антрополози, етнолози и историци, които провеждат теренни изследвания в балканските страни и в смесените региони в България.

Откъс

 

Pin It

Прочетете още...