От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2011 2 cover thmb

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

1478

PDF, EPUB, MOBI

16-07-2014

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от май до август 2011 г.

Добър старт към увлекателна поредица от текстове тук полага есето „Нобеловият индивид и парадоксите на ‚международната литература‘“ на британския есеист Тим Паркс (стр. 46), който от години насам критикува литературния бизнес в неговия установен англо-американски хегемонистичен вариант. Удачна критика, която едва ли ще промени нещо в литературния сват, но пък полага малко мехлем върху душата на  нашего брата, пишещия човек откъм периферията на европейската култура. Други текстове, които заслужават внимание са „Може ли Европа да бъде спасена“ на американския икономист и нобелист Пол Кругман (стр. 223), интервютата на Ларс фон Триер („Не искам да бъда възрастен“, стр. 373), Труман Капоти („Труман Капоти, изящният“, стр. 697) и Андрей Кончаловски („Среща с Андрей Кончаловски“, стр. 1418), както и прелюбопитния „Правилото на десетте хиляди часа“ на Малкълм Гладуел (стр. 1401).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).

И така...

Malcolm Gladwell

Малкълм Гладуел е американски журналист, автор и бизнес консултант от британски произход. Той е автор на няколко книги, много от които стават номер едно в списъка с бестселъри на „Ню Йорк таймс“, например Повратната точка: Как малките неща могат да доведат до големи промени (2000) и Проблясък: Силата да мислиш без да се замисляш (2005).

Откъс

 

Pin It

Прочетете още...