От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2017 3 cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

762

PDF, EPUB, MOBI

20-04-2018

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от септември до декември 2017 г.

По-важни текстове в този том:

„Икономика на „Възродителния процес“ (Откъси) от Румен Аврамов (стр. 35), „Германия и уроците по историческа отговорност“ от Тимъти Снайдър (стр. 114), „Понякога, да преподаваш собствените си романи изглежда като предателство към литературата“ от Орхан Памук (стр. 181), „Хитлер, Мусолини и културата“ от Робърт Пакстън (стр. 209), „Мастилото на киното и обратната страна на почерка“ от Димитър Камбуров (стр. 221), „За какво говорим всъщност, когато говорим за антисемитизъм?“ от Златко Енев (стр. 264), „Мемориалът на Холокоста в Берлин: монументална или критична памет?“ от Шаван Катаго (стр. 327), Умовете ни могат да бъдат пленени (отново)“ от Пол Луис (стр. 344), „Завист“ от Катрин Четкович (стр. 360), „Прекрасният нов свят на биологията“ от Лори Гарет (стр. 375), „It’s the Kultur, Stupid“ от Тимъти Гартън Аш (стр. 513), „Преразглеждане на европейските политики на паметта“ от Ян Вернер Мюлер (стр. 534), „Против правата на човека“ от Славой Жижек (стр. 546) и „Кога и защо национализмът побеждава глобализма?“ от Джонатан Хейт (стр. 634).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Slavoj Zizek

Славой Жижек (род. 1949) е словенски философ и културен критик, работещ в традициите на хегелианството, марксизма и лаканския психоанализ.


Откъс

 

 

 

 

 

Pin It

Прочетете още...