От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Bulg Antisemitism cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

796

PDF, EPUB, MOBI

18-04-2017

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

 

Анотация

Сборник от текстове, публикувани в „Либерален преглед“, посветени на темата „България и антисемитизмът“.

По-важни текстове в този том: „‚Спасение‘ и падение“ от Румен Аврамов (стр. 31), „Усилия в търсене на истината“ от Ед Гафни (стр. 121) „България и Холокостът: състояние на проучване на проблема и задачи“ от Надя Данова (стр. 391), „Спасение, депортиране или Холокост?“ от Щефан Трьобст (стр. 421), „Кратката история на евреите в Народна Република България“ от Улрих Бюксеншютц (стр. 460), „Дългата сянка на миналото“ от Надя Данова (стр. 679), „Спасяването на българските евреи – уникално ли е наистина? (части първа и втора) от Александър Везенков (стр. 728, 751) и „Правни аспекти на държавната антиеврейска политика в Царство България (1940-1944 г.)  от Здравка Кръстева (стр. 970).

За авторите

След всеки от текстовете следва кратко представяне на съответния автор. И все пак ми се ще да ви представям тук по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Zdravka Krasteva

Здравка Кръстева е юрист, доктор по право, преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“




Откъс

 

 

 

Pin It

Прочетете още...