От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2018 1 cover thumb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

812

PDF, EPUB, MOBI

06-05-2018

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от януари до април 2018 г.

По-важни текстове в този том:

„Земя: необитаемата планета“ от Дейвид Уолас-Уелс (стр. 13), „Играта на Путин“ от Юлия Йоффе (стр. 74), „Отвъд голямото разтуряне: сигурността най-после се завръща в Европа“ от Иван Кръстев (стр. 269), „Силициевата долина и търсенето на вечния живот“ от Тад Френд (стр. 279), „Как капитализмът променя съзнанието“ от Джонатан Хейт (стр. 368), „Краят на стария Израел“ от Алуф Бен (стр. 389), „Русия след Путин“ от Иван Кръстев и Глеб Павловски (стр. 407), „‚Дългата телеграма‘ на Джордж Кенан“ от Джордж Кенан (стр. 418), „Прочистването на сложното полско минало“ от Алиса Валес (стр. 516), „Делото срещу Гугъл“ от Чарлз Дюиг (стр. 536), „Приветствайки новите ни господари, роботите“ от Шийла Колхаткар (стр. 563), „Третата вълна на демокрацията“ от Самюъл Хънтингтън (стр. 588), „Юлия Кръстева и състоянието на дискурса“ от различни български интелектуалци, via Facebook, (стр. 629) и „Правни аспекти на държавната антиеврейска политика в Царство България (1940-1944 г.) – Откъс“ от Здравка Кръстева (стр. 760).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Samuel HuntingtonСамюъл Хънтингтън  е известен американски социолог и политолог, най-известен като създател на геополитическата концепция за „сблъсъка на цивилизациите“. Основните му интереси включват сферите на националната сигурност и стратегия, взаимоотношенията между гражданското население и военните, демократизацията и икономиката на развиващите се страни, културните фактори, които оказват влияние на световната политика и проблемите на американската национална идентичност.

Откъс

 

 

 

 

 

 

Pin It

Прочетете още...