От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2018 2 cover thumb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

658

PDF, EPUB, MOBI

05-08-2022

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от януари до април 2020 г.

По-важни текстове в този том:

„Смърт по поръчка: дали евтаназията не е отишла твърде далеч? от Кристофър де Белаг (стр. 29), Ще се научим ли някога как да говорим с момчетата за секса?“ от Пеги Оренщайн (стр. 73), „Да живее България!: Филмът на Адела Пеева и призраците на времето, в което живеем“ от Златко Енев (стр. 115), „Хитлер, все още объркващ умовете ни“ от Кристофър Кларк (стр. 124), „Светът след коронавируса“ от Ювал Ноа Харари (стр. 225), „След отмяната на ‚Луковмарш‘. Кой е генерал Луков и защо е целият шум“ от Стефан Дечев (стр. 253), „Умберто Еко и възходът на един нов фашизъм“ от Джоузеф Рахман (стр. 364), както и „Време е да пенсионираме национализма. И националистите“ от Димитър В. Атанасов.

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Evdokia BorisovaСър Кристофър Мънро Кларк, род. 1960 е австралийски историк, който работи в Англия. Той е двадесет и вторият носител на висшата британска академична титла „Региус професор по история“ в университета Кеймбридж. През 2015 г. Кларк беше удостоен с рицарско звание за заслугите си в сферата на англо-германските отношения.



Откъс

 

 

 

 

 

 

Pin It

Прочетете още...