От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2016 3 cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

683

PDF, EPUB, MOBI

26-03-2017

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от септември до декември 2016 г.

По-важни текстове в този том: „Пазете се от разрушаване на държавата!“ от Тимъти Снайдър и Лука Лисяк Габриелчич (стр. 65), „Сексуалността в социалистическите дискурси в България: мълчанието и болестта“ от Гергана Миролюбова Попова (стр. 177), „Свят Lite“ от Списание N+1 (стр. 229), „Стандарти на изврътливостта: Хърватска и „Европеизацията на паметта“ от Лиляна Радонич (стр. 256), „Трябва ли проституцията да бъде престъпление?“ От Емили Бейзелън (стр. 269), „Популизмът в настъпление“ от Фарид Закарая (стр. 318), „Популисткият напор в Европа“ от Кас Муде (стр. 327), „Популизмът не е фашизъм“ от Шери Бърман (стр. 337), „Интервю с Гарт Грийнуел“ от списание The White Review и Гарт Грийнуел (стр. 471), „Глобалният Тръмпизъм“ от Марк Блит (стр. 481), „Майсторите на страха владеят уплашения народ“ от Херта Мюлер (стр. 583) и „Краят на англо-американския порядък“ от Иън Бурума (стр. 605).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Timothy Snyder

Тимъти Снайдър е американски историк и професор в университета Йейл. Основни теми в работата и изследванията му са историята на източна Европа и Холокоста. Счита се за един от водещите съвременни експерти по въпросите на национализма, тоталитаризма и Холокоста.

Откъс

 

 

 

Pin It

Прочетете още...