Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Архив по месеци

Март 2023

Добре дошли в страницата ни с архиви. На тази страница ще намерите общо 5 от нашите статии, разделени по месеци и години.
Дискусии - България
Юлиана Методиева
1553

За Владимир Пенев и софийския въздух

Статуетката „Икар“ за Владимир Пенев се превърна в златен ключ, но не само за артистичната му слава. Славата той я има отдавна. С този ключ той отвори вратата на добротата, гибелна за всеобщия маразъм... прочетете повече..

Изгледи - Технологии
Андрю Маранц
1859

„Не е възможно да изпитвам чувства или да бъда зловещ“: Интервю с ChatGPT

„Не е възможно да изпитвам чувства или да бъда зловещ“: Интервю с ChatGPT Големият езиков модел обсъжда въпроси като глупостите, измамните изкуствени интелекти и природата на красотата. Автор(и): Ан... прочетете повече..

Драскулки - Есеистика
Томас Ман
3121

Германия и германците

Тази вечер ще ви говоря за Германия и германците – смело начинание, не само защото темата е толкова сложна, толкова разнообразна, толкова неизчерпаема, но и с оглед на страстите, които я заобикалят дн... прочетете повече..

Дискусии - България
Юлиана Методиева
1435

За Нери, незабравимата

Тя е разговаряла с Том Ханкс, подготвяла е среща със Стивън Спилбърг, а в архива ѝ има снимки от срещите ѝ с Бил Клинтън, Мадлен Олбрайт, принц Чарлз. Автор(и): Юлиана Методиева     ... прочетете повече..

Дискусии - Култура
Super User
1357

Пренаписването на Роалд Дал

Кога безобидната поправка се превръща в прекомерна намеса? Кои други детски автори са на опашката за големия червен молив? С развитието на издателската дейност пренаписването на Роалд Дал може би е са... прочетете повече..

Резултати 1 - 5 от 5