Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Архив по месеци

Март 2021

Добре дошли в страницата ни с архиви. На тази страница ще намерите общо 7 от нашите статии, разделени по месеци и години.
Драскулки - Проза
Стефан Цвайг
3219

Амок

През март 1912 година в Неаполското пристанище при разтоварване на голям презокеански параход стана една необикновена злополука, за която вестниците дадоха обширни, но твърде фантастично украсени свед... прочетете повече..

Дискусии - България
Юлиана Методиева
4578

Констелацията “К” – образован хейт и женомразство

Символът „К“ замести по конюнктурни причини от издателски характер някогашното наименование на в. Култура, закрит поради липса на средства преди 2 години. Беше чест за мен да бъда негов автор. Лично т... прочетете повече..

Драскулки - Проза
Радомир Парпулов
3518

Рад Парпулов и гостилница „Средна гора“

Това е бащата на баща ми. Аз не го познавам. Починал е внезапно на 15 април 1919 г., както са се хранели с баща ми. „Само клюмна и това беше,“ са думите му за внезапно постигналото го нещастие на 16 г... прочетете повече..

Драскулки - Проза
Кольо Николов
3361

Кольо Николов – разкази от сборника „Котаракът на Рей Бредбъри“

В магазина нямаше нито една камера – по време, когато и най-последната дупка в Холивуд беше инсталирала сложни системи за наблюдение във всяко свое кюшенце, без тоалетните (с малки изключения). Джо-С... прочетете повече..

Дискусии - България
Ибрахим Карахасан-Чънар
6591

По следите на една държавна поръчка или как бе култивирана омразата

В продължение на близо пет века България е владяна от Османската империя и едва в края на 19-и век отхвърля властта на султана. В българската историография открай време се набляга твърде много на турс... прочетете повече..

Дискусии - Култура
Емилия Славова
7288

„Борат 2“ – феминистка приказка

В разговор за „скитащия призрак на елитаризма“ по БНТ философът проф. Георги Каприев оприличи като „жълт скандал(…)с наличие на зловещи нотки в нашата културна ситуация“ публичния дебат възникнал окол... прочетете повече..

Изкуство - Литература
Ваня Майсторска
4023

Роман за властта и свободата

От няколко дни на книжния пазар е третият роман на Захари Карабашлиев – „Опашката“, който, съвсем разбираемо, предизвиква голям читателски интерес. Като човек, който от години следи с внимание българс... прочетете повече..

Резултати 1 - 7 от 7