Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Архив по месеци

Април 2019

Добре дошли в страницата ни с архиви. На тази страница ще намерите общо 5 от нашите статии, разделени по месеци и години.
Дискусии - Мнения
Ибрахим Карахасан-Чънар
7683

Диаболично

Питам се: Защо ли в училищата на НРБ не сме научили почти нищо за европейската история? А каквото сме научили, е било цензурирано, изкривено и манипулирано. Отговорът има две страни: идеологическа и ... прочетете повече..

Изгледи - Европа
Евдокия Борисова
6768

Париж, мое страдание

Тоталната ни обруленост от живота, от белия свят и неговите вълнения ни превръща бавно и сигурно в ръкопляскащи воайори, които охотно тиражират гледки на ужаси и страдания, далеч от сивотата на малова... прочетете повече..

Дискусии - Политика
Майкъл Стийнбъргър
6769

Джордж Сорос и загубите на либералната демокрация

В наши дни каузата на отвореното общество е доста оспорвана. Под управлението на Владимир Путин Русия се върна към автокрация, а Полша и Унгария се движат в същата посока. С възхода на Доналд Тръмп в ... прочетете повече..

Изгледи - Наука
Елизабет Колберт
21115

Защо фактите не променят [непременно] мисленето ни

Идвайки от група учени от седемдесетте години, твърдението, че хората не са в състояние да мислят рационално, е било доста шокиращо. Днес вече не е така. Хиляди по-късни експерименти потвърждават (и д... прочетете повече..

Изкуство - Литература
Стейси Шиф
6038

Владимир Набоков, литературният бежанец

„Умираме бавно от глад и на никого не му пука“, споделя Набоков през 1937 с един братовчед от Париж, малко преди усилията им да се увенчаят с успех. И макар че Франция е недоволна от притока на чужден... прочетете повече..

Резултати 1 - 5 от 5