Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

(Въображаеми коментари към приказката за Аладин и вълшебната лампа.) 

Божидар Димитров:

Попаднахме на достоверна историческа информация, че т. нар. „Лампа на Аладин“ се намира в района, който разкопаваме. Надяваме се тя да намери достойното си място, като централно осветително тяло в бъдещия Музей на вампира. Уверен съм, че след намирането на лампата, достоверният анализ с въглерод С14 убедително ще постави нейната светлина сред най-древните светлини в историята на човешката цивилизация. А това е една българска цивилизация.

Николай Младенов:

Ние можем да заявим гордо, че твърдо сме затворили историческата страница на възродителния процес и ще се противопоставим на всякакви опити за допълнително натягане на междуетнически напрежения. Лицето известно със старото си име Аладин може да заяви свободно своето желание за възстановяването му. Надяваме се никой в бъдеще да не поставя повече българо-турските отношения в светлината на тази лампа, а в перспективите на общочовешките и европейски ценности.

Делян Добрев:

Аз искам да уверя цялото общество, че министерството на енергетиката, а и аз в това число полага и ще продължава да полага всички усилия за да можем да включим т. нар. Лампа на Аладин в националната енергийна мрежа въпреки обявения мораториум върху алтернативните енергии. Надявам се до края на мандата на това правителство или евентуално до края на следващия, светлината от тази лампа да може достигне до всеки български гражданин. Имам и подкрепата на колегите си за включване на мощностите на лампата в бюджета за следващата година.

Сергей Игнатов:

Много се радвам, че тази лампа е на път да бъде намерена. Изкрено се надявам нейната светлина да бъде припозната и като светлината на българската култура и наука и да послужи, като маяк за стратегическия път на България към модерно образование.


Small Ad GF 1

Мирослав Найденов:

Много ползи има от тази лампа. Ето сега министър Димитров е разкопал толкова площи и нищо не пречи на инициативния и предприемчив български селянин на ги засее и оползотвори. Затова смело мога да кажа - г-н Димитров проправя с ралото си пъртината на националното земеделие, а европейските фондове гарантират стабилността му. Аз давам личните си гаранции и подкрепа на родното селячество и го уверявам, че винаги когато някой се опитва да го „навежда“ ние ще сме плътно зад него.

Тотьо Младенов:

Искам да поздравя българските пенсионери с откриването на тази лампа. Тя поставя в нова светлина пенсионната реформа и моето министерство работи интензивно по създаване на механизъм, така че всеки български гражданин да може да потърка тази лампа в реални срокове.

Нона Караджова:

Приветствам откриването на тази лампа. За сега ние нямаме никаква информация за характера на нейния топлообмен и вида емисии, които отделя. Но сме сформирали комисия и сме заделили значителен бюджет за обстойни проучвания. Искам да предупредя обаче, че включването в експлоатация на тази лампа няма да мине без ОВОС и всички дължими такси по определяне на нейния статут. Подали сме вече финансов иск към министерството на г-н Дянков за създаване на допълнителен фонд за закупуване на въглеродни емисии, ако се наложи.

Симеон Дянков:

Внимателно наблюдаваме работата на министър Димитров. Разбира се, следим и за нивото на разходите. Ако разкриването и експлоатацията на подобни лампи бъде преценено за целесъобразно, правителството ще организира техния добив по възможно най-ефективния начин. Междувременно сме създали работна група за определяне нивото на един социално справедлив акциз за ползване  светлината на подобни тела.

Цветан Цветанов:

Искам да уверя българските граждани, че светлината от т. нар. лампа на Аладин няма да остане дълго на тъмно. Имаме подходящите информатори, включително и на стола на министър Димитров, които ни осведомяват за всичко. Специалните служби работят на пълни обороти - имаме оперативна информация за появата на светлина в тунел, но докато разследването продължава, не мога да разкрия нищо повече.

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Бойко Борисов:

Още една светлина! Ха -ха! Мноооого сенки ще паднат.

Да няма разни подмятания, че ние със Златев нещо такова... съм разпоредил на Дянков да върже маслото в тази лампа към системата на НАП, както следи бензиностанциите.

Свети.., желания изпълнява, ми казва министър Димитров. Ще изпълнява, разбира се, няма всички да управляват.

И ся кво? Ще светиме с тази лампа? Ама после да не плачете всички за тъмното?

Станимир Лучков има театрално образование от ВИТИЗ, но работи като фотограф и интериорен дизайнер (проектиране). Бил е сътрудник на в. „Стандарт“. Фотографиите му са включени в многобройни публикации в специализирани списания, както и в различни изложби.

Pin It

Прочетете още...