От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2018 2 cover thumb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

718

PDF, EPUB, MOBI

26-05-2021

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от септември до декември 2019 г.

По-важни текстове в този том:

„Това е вашият мозък, захранван от национализма“ от Робърт Саполски (стр. 10), „Как турската телевизия превзема света“ от Фатима Бхуто (стр. 21), „В очакване на Годо в Сараево“ от Сюзън Зонтаг (стр. 33), „Ако красивото не боли, можете да си го купите. Интервю с Петер Хандке“ от Петер Хандке и Андреас Мюлер (стр. 260),, „Романите на Олга Токарчук срещу национализма“ от Рут Франклин (стр. 281), „С писането си днес просто се стремя към оцеляване. Интервю с Елфриде Йелинек“ от Елфриде Йелинек и Андре Мюлер (стр. 298), „Феноменът Грета Тунберг и традициите на българското публично мислене и говорене“ от Златко Енев (стр. 323), „Петер Хандке като сръбски националист: Аз виждам нещо, което вие не загрявате“ от Юрген Брокоф (стр. 344), „Четири мита за аутизма, от които трябва да се освободим“ от Стив Силбърман (стр. 360), „Злото подозрение срещу ваксинациите“ от Харо Албрехт (стр. 368), „Владимир Набоков: интервю за френското телевизионно предаване ‚Апострофи‘“ от Владимир Набоков и Бернар Пивò (стр. 411), „За езика свещен на моите деди“ от Златко Енев (стр. 580) ), както и „Москва не вярва на сълзи и клишета“ от Евдокия Борисова (стр. 618).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Evdokia BorisovaЕлфриде Йелинек (род. 1946) е австрийска писателка, която живее във Виена и Мюнхен. През 2004 година тя получи Нобеловата награда за литература.



Откъс

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It

Прочетете още...