От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2018 2 cover thumb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

685

PDF, EPUB, MOBI

06-12-2019

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от май до септември 2018 г.

По-важни текстове в този том:

„Разграждането на националната държава“ от Рана Дасгупта (стр. 123), „Епохата на несигурността“ от Роналд Ингълхарт (стр. 208), „Убийците от Киев“ от Джошуа Хамър (стр. 265), „За основния въпрос на българското битие“ от Златко Енев (стр. 383),, „Проклятието на Помпей“ от Евдокия Борисова (стр. 421), „Чистки и параноя (Ела Джордж за ‚новата‘ Турция на Ердоган)“ от Ела Джордж (стр. 464), „Предговор към ‚Васил Левски и неговите сподвижници пред турския съд‘“ от Златко Енев (стр. 583), както и „Срещу политиката на идентичността“ от Франсис Фукуяма (стр. 644).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Evdokia BorisovaЕвдокия Борисова е родена през 1968 г. Завършила е Българска филология в Шуменския университет. Доцент по журналистика в Шуменския университет. Чете лекции по медийни жанрове, новинарство, публицистика, специализирани печатни медии, нова българска литература. Доктор по теория и история на литературата. Автор на книгите „Жанр и норма в българската драма от началото на ХХ век“ (2001), „Жанрове в медиите“ (2007), „Паралитературата. Текстология, социология, медиатори“ (в съавторство с П. Шуликов и Я. Милчаков, 2009), „На ръба на Изтока и Запада. Романите на Орхан Памук“ (2011), „Мелодрамата в телевизионния сериал“ (2014).

Откъс

 

 

Pin It

Прочетете още...