От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2017 1 Cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

823

PDF, EPUB, MOBI

02-07-2017

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от януари до април 2017 г.

По-важни текстове в този том: „Пътят на Ердоганот Халил Карàвели (стр. 48), „От националните движения към напълно формираната нация:“ от Мирослав Хрох (стр. 74), „Студентските окупации от 2013 г. във фокуса на две рационалности“ от Боян Знеполски (стр. 116), „Тайното досие „Тръмп“ – извадки“ от различни разузнавателно-информационни източници (стр. 140), „Демографското бъдеще на планетата“ От Никълъс Ебърстад (стр. 223), „Капитализъм и неравенство“ от Джери З. Малър (стр. 246), „Скандинавският модел“ от Никлас Зенстрьом (стр. 424), „Ние“ и „Те“ от Джери З. Малър (стр. 435), „Икономическо развитие и демокрация“ от Роналд Ингълхарт и Кристиан Велцел (стр. 455), „Изкуството на развалата“ от Джейкъб Микановски (стр. 473), „Обратният домино-ефект в Европа“ от Пиерпаоло Барбиери (стр. 495), „Сбогом, Източна Европа!“ от Джейкъб Микановски (стр. 570), „Митът за възраждането на авторитаризма“ от Даниел Дюдни и Джон Айкънбери (стр. 603) и „Националните извинения притежават силата да променят бъдещето“ от Едуин Батистела (стр. 623).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Jerry Muller

Джери З. Малър е редовен професор по история в Католическия американски университет във Вашингтон, специалист по история на капитализма и модерна история на идеите. Автор е на няколко книги, най-известна сред които е The Mind and the Market: Capitalism in Western Thought.

Откъс

 

 

 

Pin It

Прочетете още...