От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2016 2 cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

828

PDF, EPUB, MOBI

24-10-2016

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от май до август 2016 г.

По-важни текстове в този том: Мултикултурализмът в Канада – модел за Германия?“ от Райнер Гайслер (стр. 47), Популисткото изкушение“ от Ан Епълбаум и Лукаш Павловски (стр. 82), Последният войнишки император“ от Костадин Костадинов (стр. 171),Заповед за уничтожението на известни категории интелигентни лица“ от 1915 г.“ от Мартин Вълков (стр. 272), Войните на Владимир Путин“ от Тимъти Снайдър (стр. 318), Имитационна демокрация“ от Пери Андерсън (стр. 332), Кризата на неолиберализма в Европа“ от Майкъл Ръстин (стр. 546), „Краят на нациите: възможна ли е алтернатива на националните държави?“ от Дебора Макензи (стр. 711).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Jean Werner Mueller

Ян Вернер Мюлер е научен сътрудник на Института за хуманитарни науки, Виена, и преподавател в университета Принстън, САЩ. Автор е на книгите Contesting Democracy: Political Ideas in Twentieth-Century Europe и What is Populism?

Откъс

 

 

Pin It

Прочетете още...