От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2015 1 cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

1397

PDF, EPUB, MOBI

07-07-2015

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от януари до април 2015 г.

Като особени акценти на този том бих посочил текстовете „Две мнения за сатирата“ от Тим Паркс и Адам Гопник  (стр. 108), „Две мнения за свободата на словото“ от Теодора Димова и Евгений Дайнов (стр. 273), „Новият европейски безпорядък“ от Иван Кръстев и Марк Леонард (стр. 415), „Злощастният Франкенщайн, тоест Алеко Константинов, наречен Щастливеца“ от Митко Новков (стр. 593), „Минев, Мандела, Хитлер“ от Петър Добрев и Жана Цонева (стр. 661), „Македония във водовъртежа на Втората световна война“ от Йоанис Колиопулос (стр. 703), „За новата европейска мемориална култура – и задачите, които тя поставя пред нас“ от Златко Енев (стр. 769), както и изключително важната историческа студия „Спомени за българската окупация на източна Македония: три поколения“ от гръцките изследователи Ксатнипи Котзагеорги-Зимари и Тасос Хаджианастасиу (стр. 1157).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Mitko Novkov

Митко Новков e психолог, културолог, публицист, литературен критик и медиен наблюдател, журналист. Роден е на 25 юли 1961 година в старопланинското село Бързия, в подножието на връх Ком и прохода Петрохан. Средното си образование получава в ПГ „Д-р Иван Панов" в град Берковица. През 1988 година завършва висше образование в СУ „Св. Климент Охридски", специалност психология и философия. Работи известно време като училищен психолог, в периода 1994-2001 година е журналист в бургаския вестник „Черноморски фар" като 13 години „пристанува" в морския град. В момента живее в София. Публикува в местни и национални периодични издания от 1989 година. Негови текстове са печатани във вестниците „Култура", „Литературен вестник", „Литературен форум", „Литературен глас", „Черноморски фар", „Дневник" и др., в списанията „Демократичен преглед", „Витамин Б", „Мост", „Страница", „Сезон", „Български месечник" и др.

Откъс

 

Pin It

Прочетете още...