От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2013 3 cover thmb

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

1301

PDF, EPUB, MOBI

03-08-2014

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от септември до декември 2013 г.

Като особени акценти на този том бих посочил „Спасяването на българските евреи – уникално ли е наистина?“ от Александър Везенков (стр. 476), голямото интервю с Ричард Докинс (стр. 499), „Сбогом на всичко това?“ от незабравимия Тони Джуд (стр. 773) и, разбира се, „Психология на Априлското въстание“ от Иван Хаджийски (стр. 52).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Tony Judt

Тони Джуд (1948–2010) е британски историк, автор и професор. Той беше директор на института Ерих Мария Ремарк към университета Ню Йорк. Основният му труд, „След войната“ е преведен на български език (изд. „Сиела, 2012).

Откъс

 

Pin It

Прочетете още...