От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2011 1 cover thmb

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

1242

PDF, EPUB, MOBI

14-07-2014

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от януари до април 2011 г.

Силен старт на томчето полага Йосиф Бродски с речта си по случай получаването на Нобелова награда през 1987 г. („Лица с необщо изражение“, стр. 14). Силен отзвук предизвика на времето си „изповедта“ на проф. Богдан Богданов във връзка с подвизите му като сътрудник. Тук тя е „запечатана за поколенията“, заедно с многобройните коментари, които предизвика („За безредния ред, компромиса и мълчанието“, стр. 186). Силно интересни са откъсите от книгата на Майкъл Полан „В защита на храната“ (Изд. „Изток-Запад“, 2009), публикувани тук на стр. 350, 436, 522). „Суперколосално улично изкуство“ на младата британска журналистка Габи Ууд ще ви срещне с един млад и интересен творец (стр. 754), а „Самотният човешки глас“ на белоруската писателка и журналистка Светлана Алексиевич (стр. 879) ще ви припомни за тази незатворена рана, Чернобил…

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).

И така...

Michael Pollan

Майкъл Полан е професор по журналистика в университета Бъркли, Калифорния, и автор на множество популярни изследвания в областта на храненето, най-известни сред които са книги като The Omnivore’s Dilemma, In Defense of Food и др.

Откъс

 

Pin It

Прочетете още...