От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Nationalism cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

1017

PDF, EPUB, MOBI

3-12-2017

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

 

Анотация

Сборник от текстове, публикувани в „Либерален преглед“, посветени на темата „Национализъм“.

По-важни текстове в този том: „Курсът и дискурсите на българския национализъм от Мария Тодорова (стр. 25), „Бележки за национализма“ от Джордж Оруел (стр. 131) „Миналото е друга страна: мит и памет в следвоенна Европа от Тони Джуд (стр. 159), „Какво е нацията?“ от Ернест Ренан (стр. 275), „Запомняйки, за да забравим: памет, история и национална идентичност в следвоенна Източно-централна Европа“ от Рихард С. Есбеншаде (стр.. 557), „Етнонационалната хомогенизационна политика между депортацията и принудителната асимилация. Швеция и България като европейски прототипи“ от Щефан Трьобст (стр. 591), „Анхиало, 1906: Политическата икономия на един етнически конфликт“ от Румен Аврамов (стр. 864) и „От националните движения към напълно формираната нация: процесът на изграждане на нациите в Европа“ от Мирослав Хрох (стр. 970).

За авторите

След всеки от текстовете следва кратко представяне на съответния автор. И все пак ми се ще да ви представям тук по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Miroslav Hroch

Мирослав Хрох (род. 1932) е чешки историк и теоретик в областта на социалните науки. Понастоящем той е професор в Карловия университет, Прага.


Откъс

 

 

 

Pin It

Прочетете още...