Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

 

2017 05 Stefan Ikoga
снимка: Иван Гаков

 

1

Ще нося пола. Дълга до земята, широка като лъка. Ще гледам денят да е летен, за да може вятърът нежно да милва гениталиите ми.

Искам това, за когато съм жена, защото го искам и сега, докато съм мъж, но не мога да си го позволя, защото за съжаление в София е опасно за мъж да ходи с пола поради евентуални близки срещи от много тъп вид, с изключително срамни потребители на футболни отбори, Хитлер и омраза от всякакъв род.

2

Не знам каква е точно механиката. Но ако вляза в кожата на някое съвсем истинско момиче, ще си направя среща с най-близките ѝ приятелки, които в този ден ще бъдат съвсем мои близки приятелки. Ще пием бири, ще си говорим за политика, автомобили, футбол и за стереотипите.

3

Ще завиждам на мъжете, че нямат цикъл по всички възможни мрънкащи и немрънкащи начини. Ще им напомня какви късметлии са, че могат да пикаят прави и навсякъде, както и за изконната роля на жените, като мъченици по рождение, нагърбени от природата с огромната отговорност да произведат още хора, които нищо чудно и да свършат нещо полезно с животите си, още по нищо чудно и да не свършат абсолютно нищо полезно за никого.

4

Демек, ще бъда мега курва. Ако съм хубаво момиче, вероятно с огромен успех, ако съм нехубаво момиче, ще е горе-долу същото всъщност. Същото е поради познанието, което нося от мъжкия си живот, а именно – мъжете са мега курви и им трябва „еееей толкова малко“, за да паднат жертви на собствения си нагон, хормонален баланс и женско очарование. Под „еееей толкова малко“ имам предвид, че ако си женска, за да вкараш 89 процента от мъжете в леглото си (статистиката е на око), нужно е просто да им кажеш – Хей, приятел, ела в леглото ми – хоп, готово. Ако се окажа лесбийка – damn.


Small Ad GF 1

5

Ще помрънкам, стига да има на кого. Не че и сега не съм машина за оплакване от незначителни спънки, ежедневни разочарования, чужди и собствени неуспехи, глад, жажда, липса на джойнт, време и пари, но виждал съм моята любима, истински виртуоз в това да се сдуха сама. Искам и аз така.

6

Ще напиша десет неща, които бих направил, ако за един ден съм мъж и вероятно ще се справя много по-добре от сега.

7

Ще се боря за правата на жените, но без транспарант, без да крещя, без да съм досадна и тъжна като валяк феминистка с мустак.

Ще гласувам обута в дънки и… 2017 е, ще си правя каквото си искам, не защото е позволено, а защото така. И дори да съм дебела и грозна… well, истината е, че това никога не помага и често пречи, sry, светът за нищо не става.

8

Ми, бих родил, щото кога иначе.

9

Ще мастурбирам. Това пак е сексуално, ма нали съм мъж, какво искате. Всъщност ще се ползвам за тренажор поради простата причина, че в мъжкия си живот съвсем не съм сигурен, че знам какво да правя с женските бутони там долу. Та, ще поджиткам.

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

10

Знам, че много жени умират от рак на гърдата, и то не заради друго, ами защото от немарливост не посещават доктор и разбират за болестта чак когато вече е все тая, сигурно точно както аз съм дебел, защото ме мързи да не съм дебел. Но, c’mon, става за нула време. Гледал съм го. Пъхаш цицки в едно нещо и чичо доктор ти казва – кул ор нот кул. И ако е нот кул, но съвсем навреме, шансът да стане кул и да продължа да си живея щастливия живот е огромен. А щастливият живот май е смисълът на живота, бил той мъжки или женски. Така де, така или иначе има математически шансове да умрем от падащи саксии, тъпи катастрофи, инциденти от всякакъв род и болести, срещу които сме безсилни, тъпо е да умираме от неща, от които можем и да не умираме. Прегледай се и ти, жено в женско тяло, защото си е твое за цял живот.

Текстът е публикуван първоначално на сайта goguide.bg.
Препубликува с в „Либерален преглед“ със съгласието на автора.

Източник

Стефан Икога е млад български поет и автор. Носител е на наградата „София: Поетики“ за 2015 година.


Pin It

Прочетете още...

Нежеланата утопия

Агоп Мелконян 10 Авг, 2008 Hits: 20528
СТРАННО, но неизтощимо е стремление­то на…

За надеждата

Златко Енев 22 Окт, 2021 Hits: 2604
Виждам, че много български интелектуалци…