Видрица

1 1 1 1 1 Оценка 20% (1 гласуване)

Публикувам тук някои от афоризмите на господин Дилов с искрената надежда, че той няма да се почувства ограбен по никакъв начин, а напротив – ще види в това онзи акт на възхищение пред неповторимото му чувство за хумор, който самият аз се надявам да засвидетелствам. Не познавам човека, но болките в корема след всяко четене (от смях) ме карат да запуша устата на чисто българската си подозрителност. Прочее, наздраве!

1.       Обратното на мажоретка миньорка ли е? За жената не трябва да се съди само по външността, както ще ви каже Джак Изкормвачът…

2.       Любен Дилов не разбра, Възкресение Господне ще се отработва ли? Или, благодарение на кризата, ще ни се размине Светла работна събота? Искате ли да имате загорели, спортни тела? Да обикаляте света в компанията на хора, с които сте много свързани? Професията роб на галера е точно за вас!

3.       Бойко Борисов, за Великден, боядисал две яйца Фаберже… Другите новини за деня, накратко: В политиката е мръсно, в икономиката – страшно, в културата – бедно, а в спорта – срамно! Но… времето е прекрасно. Задава се вълнуващ пролетен ден! Животът е празник, ако го празнуваш всеки ден!

4.       Любен Дилов научи, че Барак Обама е разказал на Бойко какво писмо е приготвил за Стената на плача в Йерусалим: „Уважаеми Господ, миналата година ти прибра любимия ми певец – Майкъл Джексън, любимия ми актьор – Патрик Суейзи и любимата ми актриса – Фара Фосет. Бързам да ти напомня, че любимият ми политик е Махмуд Ахмадинеджад.“ А Бойко попитал може ли в последното изречение да се добави и Яне Янев…

5.       Любен Дилов поздравява търсачите на силни усещания с уикенда и припомня: на гробището, където е погребан Майкъл Джексън е абсолютно забранено пускането на парчето „Трилър“! Но, ако искате наистина вълнуващи преживявания, влезте в московското метро и силно извикайте „Аллах акбар“!

6.       Любен Дилов си спомня цигарите „Ту 154“, изработвани само за износ в СССР. Спряха ги, като вредни за здравето. В минутите на мълчание се чува плитката тишина на времето… Да, животът е птица. Насере те и отлети… Особено пък металната птица. А Платонов каза: „Човекът е начало на всякой механизъм, птиците сами на себе си са край“. Добраседмица на всички! И ако има мъгла – летете си. Не кацайте. На земята бърза работа нямаме…

7.       Любен Дилов – по повод натякванията, че пуши много – се мъчи да се сети за някой, доживял до 100 години, който да е бил интересен с нещо различно от това, че е доживял до 100 години… И на канибала може да му се доповръща от хора!

8.       Любен Дилов пише мини-пиеса за детството. Той: „Като малък бяхме толкова бедни… ако не бях момченце, нямаше да има с какво да си играя!“ Тя: „А аз имах щастливо детство. Майка ми ме гиздеше като кукла и сплиташе много цветя в косата ми. Само вазата малко ми убиваше на врата… “

9.       Любен Дилов изучава сънища и предсказания: когато лекуващият лекар излиза в отпуск и казва на всички „довиждане“, а само на теб „сбогом“, не е истински лошо предзнаменование. Лошо предзнаменование е да пътуваш нощем… в гора… в кола… в багажника… в различни найлонови торби. Но днес ще е хубав ден, много хубав за всички ви!

10.   Петък е само предчувствие за събота! Всяка жена, служеща в армията ще ви каже, че да си под лейтенант, не е същото като да си подполковник! Еееех, къде бяха баретите, когато Краси Аврамов тръгна да се явява на „Евровизия“?!

11.   „Зададе се облак темен… Ех, мой дядо, тежко време… “ Ботев е бил пророк и проникновен ислановед!

12.   Искате да промените живота си? Започнете да тичате по три километра сутрин и три километра вечер. Всеки ден! Така другият понеделник ще сте на 42 километра оттук! Животът не е спринт. Животът е маратон. Промяната също.

13.   Любен Дилов разбира, че малките момичета и момчета обичат да си играят на „чичо доктор“, но – все пак! – отстраняване на сливиците и вазектомия не е ли прекалено?

14.   Свидетели сме на преждевременна ейяфятлайокутлация или просто мощта на исландската противоракетна отбрана. Загубените по света английски туристи ще ги прибира английския флот, изостаналите по летищата руски туристи ще ги събират руските танкове, а Бойко Борисов е наредил да се възстанови хвърковата чета на Бенковски…

15.   Внимавайте какво си пожелавате! Един просяк всеки ден молел Господ да направи живота му такъв, че дори и най-едрата банкнота да види на земята, да няма желание да се наведе да я вдигне. Чул го Господ и … го дарил с ишиас. Когато ми пишете, че сте попаднали в голяма нужда, моля уточнявайте – пари ли ви липсват, или… сте стъпили в лайно. Интелигентни хора сме, ще се разберем…

16.   Връща се любовник от гардероба, а жената уплашено крещи на мъжа си: „Иване, отивай бързо в командировка“… или… как беше… Не е страшно да си прилеп – нещата обичайно са надолу с главата. Страшно е да си прилеп с разстройство!

17.   Уикенд за равносметка: ако сутрин палачинките приличат на вас, не разрешавайте повече на жена си да ви удря с тигана по лицето!

18.   На омагьосаният принц-жабок му предсказали, че съвсем скоро ще срещне чудно хубава девойка… в часа по биология! Прекрасна седмица с добри чудеса на всички и вярвайте в Единия и Вездесъщ Коцектокмъхналщъшкощтретчетълкатлоакъл – Бог на добрата дикция и паметта!

19.   Ако, по време на официална вечеря, са забравили да ви поставят салфетка, можете по-често да целувате ръка на дамата до вас. Ако искате да отучите дядо си да си гризе ноктите, просто му скрийте изкуствените зъби. Този и още полезни съвети в новата книга на Дейл Карнеги: „Как да се отървете от приятелите, които завъдихте, следвайки съветите от предишната ми книга“

20.   Някои жени са вълнуващи като океан. Ако не сте свикнали, може да ви се повдига непрекъснато… Често съм обвиняван, че постингите ми са мачистки и дори обидни за жените. Но кой е най-добрият приятел на мъжа? Направете следния експеримент: Заключете жена и куче в банята. Отключете ги след 6 часа. Кой мислите, ще ви се зарадва повече?
Любен Дилов – син
Любен Дилов-син е български сценарист и политик, син на известния български писател Любен Дилов.
Други статии от този автор
Посетители: 81

Последните най...


support

Библиотека

Коментари

 • Румяна Станкова писа Още
  С логиката и почерка на... преди 13 часа
 • Максим Герон писа Още
  Твърде сложни словесни... преди 5 дни
 • Георги Парушев писа Още
  Между другото, така... преди 6 дни
 • Георги Парушев писа Още
  Мълчанието на... преди 6 дни
 • Георги Парушев писа Още
  Не вярно, че българина е... преди 1 седмица
 • Гост писа Още
  Ако са смятали, че... преди 1 седмица
 • Гост писа Още
  ... преди 1 седмица
 • Севджан Кендже писа Още
  Само да спомена, че... преди 1 седмица
 • Гост писа Още
  Преди години прочетах... преди 1 седмица
 • Теди Л писа Още

  Напълно съм съгласен... преди 1 седмица
 • Гост писа Още
  Не е вярно, че... преди 1 седмица
 • Румяна Станкова писа Още
  Надписът под... преди 1 седмица
 • Динков писа Още
  На снимката прилича на... преди 1 седмица
 • Valpet писа Още
  В.Щреек очевидно се... преди 1 седмица
 • Valpet писа Още

  В статията прави... преди 1 седмица
 • No Blonde писа Още
  Великолепен текст! преди 1 седмица
 • Емел Балъкчи писа Още
  В света всичко е... преди 2 седмици
 • Valpet писа Още
  Коментарът на Gullwing ми... преди 2 седмици
 • Румяна Станкова писа Още
  Също с дължимото... преди 2 седмици
 • Златко писа Още
  При цялото дължимо... преди 2 седмици
 • Никола Бенин писа Още
  Накш-е-Рустам (Naqsh-e Rustam):... преди 2 седмици
 • Румяна Станкова писа Още
  Впечатляващото заглавие... преди 2 седмици
 • ЖИК писа Още
  Чакаме продължението.... преди 2 седмици
 • Здравко Попов писа Още
  Умна статия за размисъл. преди 2 седмици
 • Евдокия писа Още
  Много е хубаво, Заро.... преди 3 седмици