От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It


 

requiem cover thmb

Тази идея всъщност се роди още преди три години, непосредствено след излизането на „Реквием за никого“, но по онова време тя се оказа мъртвородена. Днес, три години по-късно и при значително променени обстоятелства (книгата е безплатна и достъпна за всеки, който би си дал труда да я прочете), вече е крайно време за нов опит.

И така, списание „Либерален преглед“ и неговият издател обявяват конкурс за най-добра читателска рецензия на романа Реквием за никого. Голямата награда – едноседмично гостуване в дома на автора в Берлин, с поемане на пътните разноски[1], ще бъде „връчена“ през септември тази година (2014).

Регламентът за участие е следният:

Конкурсът се провежда в течение на три месеца, от юни до септември 2014 г. До участие се допускат всички желаещи, без някакви особени ограничения. Рецензиите трябва да отговарят на следните условия:

1. Да бъдат написани на компютър, във формат Microsoft Word.

2. Да бъдат в обем не по-малък от 1000 думи.

3. Да бъдат изпратени по електронната поща на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Рецензиите ще бъдат оценявани от жури в следния състав:


Small Ad GF 1

Румен Леонидов – поет, писател, литературен критик и журналист.

Златко Ангелов – писател, литературен критик.

Текстовете могат да се изпращат анонимно или с указване името на автора, по ваш избор. За да се осигури прозрачност, всички постъпили рецензии ще бъдат публикувани на сайта на списанието и ще бъдат достъпни за прочит по всяко време.

Крайният резултат ще бъде обявен на 1. септември.

Пожелаваме ви силно вдъхновение и страст за победа!

Учредителите



[1]Конкретните условия са следните: победителят от конкурса е любезно поканен да гостува в дома на Златко Енев в Берлин, за времето от 21–28 септември 2014. Пътните разходи (самолетен билет София – Берлин и обратно) ще бъдат възстановени след пристигането на място. Победителят/победителката може да бъде придружаван/а от партньор/ка, съпруг/а или приятел/ка, чието гостуване също ще бъде напълно безплатно, но без заплащане на съответните пътни разходи.

Pin It

Прочетете още...

За Sagrada Familia

Златко Енев 22 Апр, 2007 Hits: 44746
Иска ми се да захвана тук една тема, която…

Опрощението

Мария Станкова 16 Юни, 2010 Hits: 17325
Една от любимите ми теми. Кому е по-нужно…